Werken met de kerst?

Veel mensen verheugen zich op de kerstvakantie, lekker gezellig eten op eerste en/of tweede kerstdag met de familie en aanhang, of heerlijk naar de wintersport om er even helemaal uit te zijn. Er zijn overal sfeervolle kerstmarkten en er is van alles te doen. Na de kerstdagen hebben we dan ook nog eens oud en nieuw, wat meestal met vrienden wordt gevierd. Het leuke van oud en nieuw is dat het over de hele wereld wordt gevierd, in de grote steden zijn er meestal optredens en wordt het nieuwe jaar met zijn allen openbaar gevierd. Dat zorgt toch wel voor een apart sfeertje natuurlijk.

Werk gaat door

Maar hoewel veel mensen vrij hebben tijdens de feestdagen, zijn er toch ook mensen die gewoon moeten werken tijdens kerst. In de horeca bijvoorbeeld kan het juist extra druk zijn tijdens de kerst. Veel mensen gaan met eerste en/of tweede kerstdag uit eten en de restaurants zitten dan bomvol. Het bedienende personeel en de koks draaien dan juist overuren en moeten tijdens eerste en tweede kerstdag juist vol aan de bak. Bij populaire restaurantketens zoals bijvoorbeeld Van de Valk, waar je voor relatief weinig geld goed kunt eten, wordt er rond de kerst en oud en nieuw extra personeel ingezet omdat het in die tijd altijd ontzettend druk is. Wat je veel ziet bij zelfstandig ondernemers dat ze tijdens de kerst wel doorwerken, maar dan gewoon vanuit huis. Veel zelfstandigen hebben daarvoor thuis een kantoorplek ingericht met handige roldeurkasten, een goed bureau en een bureaustoel van hoge kwaliteit. Zo kunnen ze toch zo comfortabel mogelijk werken terwijl ze toch gewoon thuis zijn met de kerstdagen.

Medisch zorg altijd nodig

Maar ook artsen, specialisten en dierenartsen werken gewoon door tijdens de kerstdagen. Zeker oogartsen hebben het bijvoorbeeld rond de jaarwisseling extra druk door alle ongelukken met vuurwerk waarbij in veel gevallen sprake is van ernstig oogletsel. In de medische wereld van artsen en dierenartsen kun je niet gewoon dicht gaan met de kerstdagen, mensen en dieren worden immers ziek of krijgen een ongeluk op meest diverse dagen en tijdstippen. Veel artsen en dierenartsen hebben dan ook gewoon dienst tijdens de kerst, hoewel er wel vaak sprake is van dienstroosters waarbij artsen en dierenartsen met elkaar een rooster afspreken om de spoedgevallen in de weekenden en tijdens de feestdagen op te vangen. Ook raken er tijdens oud en nieuw veel dieren gewond door vuurwerk of omdat ze zijn aangereden als ze door al dat vuurwerk in paniek de straat op rennen. Zorg er dus voor dat u uw kat binnen houdt en de hond goed aangelijnd houdt rond de jaarwisseling.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.