Wat is mma?

Wat is MMA?

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Een vechtsport die constant aan het groeien is en binnenkort de grootste vechtsport van de wereld zal zijn. MMA is een vechtsport waarbij je alle vechtsporten moet combineren, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Bij MMA vecht je zowel staand als op de grond, dit is vrij bijzonder vergeleken andere vechtsporten. Het wordt nu nog vaak gezien als sport voor mannen.

 

Ultimate Fighting

De wortels van MMA liggen in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 bracht de Gracie familie MMA, toen nog bekend als No Holds Barred (NHB), naar de Verenigde Staten en daar werd het eerste UFC-evenement georganiseerd. De Ultimate Fighting Championship (UFC) is de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de beste vechters.

 

Toen MMA net begon wist nog niemand wat MMA precies was. Vechters specialiseerden zich in één vechtstijl en dat leverde interessante partijen op. Boksers namen het op tegen worstelaars en stonden in de ring met zwartebanders jiu jitsu. Tegenwoordig is dat anders en trainen MMA-vechters meerdere stijlen. De bekendste stijlen zijn toch wel kickboksen of boksen, worstelen en Braziliaans jiu jitsu.

 

Reputatie

In de Verenigde Staten en Japan worden MMA-vechters vereert als helden, maar helaas is dat (nog) niet het geval in Nederland. De sport is nog relatief onbekend en wordt soms nog gezien als agressief en crimineel. In de praktijk klopt hier weinig van.

 

Bij MMA training word je gepusht om het uiterste uit jezelf te halen en dit verbroedert. Respect voor jezelf en elkaar is erg belangrijk en daar wordt ook de nadruk op gelegd. Wil je meer nieuws zien over bijvoorbeeld MMA volg dan mannen nieuws.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.