Tips om een nieuwe taal te leren

Of je nu naar het buitenland gaat of gewoon graag uit nieuws- en leergierigheid een taal wilt leren: een nieuwe taal leren is altijd een goed idee. Het staat goed op je CV, het is ontzettend handig als je op vakantie bent of een lange reis gaat maken en je komt natuurlijk een stuk slimmer over als je een andere taal dan je moedertaal goed kunt spreken. Toch is het niet altijd even makkelijk om een nieuwe taal goed aan te leren. Dit komt omdat je het beste leert tot je zevende levensjaar en je vaak een nieuwe taal wilt leren op een wat oudere leeftijd. Niet getreurd, iedereen kan wat leren en dus geven we je in dit artikel een paar handige tips!

Kijk of de taal goed bij je past

Voordat je een taal gaat leren, moet je je bedenken of de taal goed bij je past. Als er niets anders op zit, omdat je een taal moet leren voor je studie bijvoorbeeld, dan heb je helaas geen keuze. Maar als je die keuze wel hebt, is het aan te raden om een taal te kiezen die dichtbij je interesses ligt. Op die manier blijf je nieuwsgieriger en gemotiveerd. Je zult sneller uit jezelf filmpjes gaan kijken in die taal en de cultuur willen leren kennen.

Neem de tijd

Een taal leer je niet in een dag. Je moet hier echt de tijd voor willen nemen. Je hersenen hebben namelijk de tijd nodig om alles op te slaan in je lange termijn geheugen. Als je alles in een dag of in een week leert, dan sla je het op in je korte termijn geheugen en ben je het binnen een mum van tijd weer vergeten. Plan dus gewoon een jaar of misschien wel twee jaar in om de taal stap voor stap te leren.

Ga erop uit

Uiteraard is het mogelijk om vanuit een leerboek een taal te leren. Maar je moet je wel beseffen dat dit veel langer duurt en dat de taal abstract zal blijven. Je kunt veel beter naar het land gaat waar de taal gesproken wordt. Snuif de cultuur op en dompel je in in de taal en de mensen die de taal spreken. Je zult dan merken dat je voor je het weet de taal mee spreekt.

Klik hier om nog meer te lezen over het leren van een taal, zoals je bijvoorbeeld kunt doen bij Dutch Language School.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.