Tips voor bezoekers naar uw webshop

In deze online training gaan we tips geven over het verbeteren van uw e-commerce strategie door middel van de Click Trough Rate te verhogen. Wat is deze CTR dan? Deze CTR zijn het aantal kliks die naar je website gaan gedeeld door het maal dat de link zichtbaar is in een advertentie, dat kan zijn in Google, in uw nieuwsbrief of een advertentie op een branchepagina. In dit artikel geven we tips om vanuit Google de CTR te verhogen.

Tip 1

Zorg voor een goede titel, URL en beschrijving binnen Google. Binnen Google worden deze drie genoemde onderdelen bij elke website getoond.

Zorg ten eerste dat u zich richt op een bepaalde zoekterm waarop u gevonden wilt worden en laat deze terugkomen in de titel, URL en beschrijving van de website. Wat betreft de URL moet je ervoor zorgen dat deze leesbaar is voor een mens, dus er moeten geen gekke tekens in de URL bevinden.

Voor de beschrijving moet je zorgen dat hij niet afbreekt in Google dit doet Google wanneer de beschrijving te lang is, zorg er daarom voor dat de beschrijving ongeveer 155 karakters bevat en ga daar niet ver overheen.

meta-description-length

Tip 2

Wat u extra kunt doen in Google is het toevoegen van Rich Snippets, dit zijn extra onderdelen die u kunt toevoegen voor uw site, dit maakt het voor de zoeker extra aantrekkelijk om op uw pagina te klikken.

Wat zijn die extra onderdelen? U kunt bijvoorbeeld locaties, video’s, prijzen of reviews vertonen op Google. Deze onderdelen kunt u toevoegen door uw opmaak te structureren met bepaalde stukke codes geeft u tags van Schema.org mee aan uw content. Google herkent vervolgens deze tags en kunt deze content dan in de zoekresultaten tonen zoals bijvoorbeeld de reviews hieronder.

review-google-search-results

Tip 3

De laatste tip is het repareren van gebroken links, gebroken links zijn links die niet meer actief zijn waardoor de bezoeker vaak op een 404 pagina van je website uitkomt. Dan vertrekken de bezoekers gelijk van je website en zullen ze niet nog een keer op jouw pagina klikken. Je kunt deze links ontdekken door een check te doen in Google Search Console, je kunt ze in deze tool dan repareren dus door te linken naar een andere pagina of wanneer deze pagina zo hoog in Google staat hem te doorsturen naar de goede pagina.

Wanneer je deze drie tips opvolgt zul je erkenning krijgen van een autoritaire en vertrouwde website waar de zoeker sneller zal klikken om uw website te bezoeken, voor meer tips voor uw e-commerce bureau blijf deze blog volgen.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.