Veel hobbyisten die aanleg hebben voor het maken van elektronische toepassingen binnenshuis maken gebruik van programmeerbare microcontrollers. Zoals de Arduino, wat kun je hier nu mee?
De PCB manfacturing is vaak gericht op grote productie en complexe machines, daarentegen is Arduino er voor de hobbyist, ontwerper en kunstenaar om prototypes mee te maken. De Arduino heeft een erg lage instap waarmee de drempel om veel programmeerkennis te hebben wegvalt.
Het doel van Arduino was om op een eenvoudige manier input over te kunnen zetten tot output wat resulteert tot actie, door een breed board aan te sluiten op de Arduino kun je allerlei sensors aansluiten zoals; temperatuursensor, bewegingssensor, lichtsensor en schakelaars.
Waar moet je rekening mee houden als je een Arduino kiest hangt van een aantal zaken af. Zo moet je eerst bepalen wat jouw project uiteindelijk moet kunnen aan opties, daarmee kun je bepaalde componenten kiezen die je kunt aansluiten aan je Arduino. Heb je bijvoorbeeld Wi-Fi nodig om verbinding te maken met andere apparaten, dan heb je een Arduino nodig die dit ondersteunt. Ook moet er rekening gehouden worden met het aantal poorten heb je een groot project dan heb je vaak meer poorten nodig, waarop je bijvoorbeeld LED strips kan laten aansluiten.
Zo zijn er talloze projecten die je kunt uitvoeren met een Arduino, het is vaak makkelijker om in of rond het huis een probleem te vinden die je graag zou willen automatiseren door middel van PCB assembly. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je kat eten geven, LED verlichting plaatsen in je vijver of het maken van een echte robot.
Arduino gaat voor eenvoud mede door het platform waarmee ze samenwerken; Wiring hierin is de programmeertaal C++ versimpeld. Waarin Fritzing een samenwerking is aangegaan met Wiring, Fritzing is niveau 2 van PCB assembly je kan daar de documentatie van het prototype wat ontwikkeld is met Wiring omzetten tot een werkend product. Zo kun je uiteindelijk jouw project tot een werkelijk succes maken.