5 tips voor een perfect sollicitatiegesprek

5 tips voor een perfect sollicitatiegesprek

Een sollicitatie bepaalt je toekomst. Het is daarom erg van belang om je goed voor te bereiden op zo’n gesprek. Tijdens een sollicitatiegesprek zal de werkgever aan jou vragen stellen om erachter te komen wat voor persoon jij bent. Natuurlijk zul jij zelf ook vragen hebben. Met onze 5 tips leer jij hoe je het beste om kunt gaan met zo’n belangrijk sollicitatiegesprek.

 • Tip 1: kies de juiste kleding
  Het is erg belangrijk hoe jij als persoon overkomt op degene die tegenover je zit. Desalniettemin is je kleding erg bepalend hoe jij over kan komen op mensen. Zorg daarom voor een goed samengestelde outfit. Laat je outfit altijd even aan een kennis zien om te checken wat hij/zij er van vindt.
 • Tip 2: Neem je belangrijke documenten mee
  Dit klinkt heel logisch, maar dat is het niet altijd. Je komt veel beter voor de dag als je netjes je CV uitgeprint meeneemt dan dat zij hem erbij moeten pakken. Het laat zien dat je voorbereid bent en op die manier krijgt de werkgever een goed gevoel over jou.
 • Tip 3: Denk vooraf na over de vragen
  Uiteraard gaan de werkgevers ook een aantal vragen aan je stellen. Het is daarom erg handig om je goed van te voren voor te bereiden op vragen. Beeld je in wat de werkgever zou vragen. Probeer goede antwoorden met voorbeelden te verzinnen.
 • Tip 4: Vorige werkgevers
  Waarom ben je bij vorige werkgevers weggegaan?  Denk van te voren na op deze vraag. De werkgever zal zich namelijk afvragen waarom je weggegaan bent. Dit kan verschillende redenen hebben, maar probeer je vorige werkgever nooit  in een verkeerd daglicht te zetten.
 • Tip 5: sollicitatietraining
  Train jezelf niet alleen op de gevraagde competenties maar ook in het voeren van sollicitatiegesprekken. Het kan je namelijk een stuk zekerder maken over het gesprek, wat uiteindelijk helpt om de baan te krijgen.

Vind jij het nog steeds lastig om een sollicitatiegesprek te voeren? Dan kun je overwegen om een cursus sollicitatietraining te volgen bij Learnit.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.