Online trainingen

Tegenwoordig is toch wel de trend dat alles steeds meer online gebeurd. Via een app, website of andere handige tool. Ook in de zorg wordt er steeds meer gebruik gemaakt van apps. Zo wordt er bijvoorbeeld bij psychologie instellingen gebruik gemaakt van een app wanneer mensen last hebben van pleinvrees. Zij kunnen via deze app en een speciale bril het gevoel krijgen dat ze daadwerkelijk op een plein staan. Op deze manier kunnen ze makkelijker wennen aan het gevoel van hier staan, zonder dat ze er daadwerkelijk heen moeten wat een veel grotere stap is. Op die manier wordt deze persoon eenvoudig online getraind om gewend te raken aan situaties waar hij of zij voorheen zich niet comfortabel invoelde.

Wanneer je bijvoorbeeld steun via het internet verleend. Zie je de andere niet, daarom is het handig dat je via een goede stem mensen probeert te beïnvloeden. In een podcast heb je ook alleen je stem ter beschikking om mensen te trainen. Hoe kun je nou het beste mensen trainen in de online wereld? Door middel van video trainingen gaat dat het beste. In een skype call bijvoorbeeld heb je eigenlijk alles tot je beschikking wat je in een fysieke en normale training ook zou hebben. In dit geval is alleen het fysieke element afwezig. Echter kun je zowel door non-verbale als verbale communicatie de boodschap overbrengen. Daarnaast is het voordeel van zo’n skypecall dat de ‘ruis’ vaak ontbreekt. Je kunt in alle rusten met een iemand praten en op die manier kun jij goed je boodschap overbrengen.

In online trainingen is het dus met name handig wanneer je beschikt over video. Op die manier kun je dus zowel verbale als non verbale communicatie hebben met degene die jou bekijkt. Vraag op het einde van je online training altijd om feedback, zodat je de volgende keer de training wat kan verbeteren.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.