Waarom kiezen voor e-fulfilment?

Als je een eigen webshop hebt heb je vast wel eens gehoord van e-fulfilment. E-fulfilment gaat over de uitbesteding van de logistieke processen achter je webshop. In welke situatie is het verstandig om e fulfilment uit te besteden? Wat houdt fulfilment in en wat zijn de voordelen ervan? Wij leggen het je uit

Wat is e-fulfilment?

E-fulfilment is als het ware een pasklare oplossing voor de logistieke operatie achter een webshop. Hierbij moet je denken aan onder andere voorraadbeheer, orderpicking, verzending, fulfilmentsoftware en retourverwerking. Het gaat om het hele proces vanaf het plaatsen van de bestelling tot het afleverbewijs.

De voordelen van uitbesteden e-fulfilment

De uitbesteding van fulfilment brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij brengen de belangrijkste voordelen voor je in kaart.

Minder tijdsverlies

Hoe groter je webshop wordt, hoe meer tijd je kwijt bent aan logistieke taken zoals, voorraadbeheer en het verpakken en verzenden van producten. Dit is jammer want deze tijd kan je niet meer besteden aan het bijhouden en de marketing van je webshop. Als je kiest voor uitbesteding hou je dus veel tijd over, die je kan besteden aan belangrijkere dingen.

Snelle verzending van producten

Wanneer je voor e-fulfilment kiest, kunnen je producten sneller bij de klant worden afgeleverd. Je kan bijvoorbeeld de garantie stellen, dat als je klant voor 23:00 besteld, het product de volgende dag in huis hebt. Dit kan omdat er ook na 22:00 pakketjes kunnen worden verstuurd met e-fulfilment. Dit lever een groot voordeel op voor eventuele klanten, dus wellicht meer bestellingen.

Minder kosten

Uiteindelijk zal uitbesteding van fulfilment zorgen voor minder kosten. Dit komt met name doordat de prijzen van de materialen en de tarieven van pakketbezorgers lager zijn omdat er natuurlijk met een groter volume gewerkt kan voordelen. Het levert dus schaalvoordelen en een efficiënte aanpak op.

Optie tot opschalen

Tot slot is er de optie tot opschaling bij drukke periodes, zoals de feestdagen. Als je de logistiek in je eentje regelt kan dit problemen met zich meebrengen.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.