Tips voor een start-up!

Vistaprint actiecode en Zavvi coupon zijn voorbeelden van handige kortingen die je kan gebruiken als beginnend ondernemer om op een goedkope manier kwalitatieve producten aan te schaffen. Vooral als je nog niet weet waar je de beste producten kan krijgen, op welke wijze en wanneer. Misschien heb je door eerdere werkervaring veel connecties weten op te bouwen die bruikbare tips met je willen delen en je willen helpen met het groeien van je bedrijf. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar probeer altijd met een kritisch oogpunt te kijken naar welke tips en advies je kan aannemen en wanneer je het beste naar je eigen intuïtie kan luisteren.

Naast dat de wereld zich steeds meer online afspeelt, is het ook cruciaal om een goede indruk achter te laten in de fysieke wereld. De eeuwenoude mond-op-mond reclame is nog steeds gebruikelijk en bevorderlijk om het imago van je bedrijf te verbeteren en behouden. Een goed gesprek tijdens een evenement die gericht is op de branche waarin je bedrijf zich bevindt, sluit je af met een karakteristiek en professioneel visitekaartje. Kleuren, vormen en lettertypes spelen een grote rol en moeten in één oogopslag vertellen waar je bedrijf voor staat en voor gaat.

Marketing is een groot onderdeel van een goed lopend bedrijf, maar wat je steeds meer ziet is dat vele bedrijven een andere aanpak hebben hierin. Zo heeft elke branche zijn eigen methoden en manier om de bekendheid van een bedrijf/merk te vergroten. Wat al een tijdje een trend is, is het gebruik maken van ‘merchandise’. Vraag een BN-er om een t-shirt (met logo) van het bedrijf te dragen, een foto te maken en deze te posten op social media. Het bereik wordt vergroot en snel verspreid.

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.